رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: شرايط خوبي در کشور حاکم شده اما هنوز بعضي از آدمهاي نادان ميخواهند در کشور دعوا باشد، چرا که وجود خود را در اختلاف ميبينند.
به گزارش
سلام لردگان به نقل از روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، آيتالله هاشمي رفسنجاني صبح امروز در ديدار جمعي از آزادگان با بيان اينکه شيرينترين جلسهاي که در دو سال اخير داشتم، جلسه امروز با شما آزادگان بود، خاطر نشان کرد: خوشحالم وقتي ميبينم افرادي که آن سالها در اسارت بودند، امروز با روحيه خوب و با حفظ اصول در حال خدمت به انقلاب و کشور هستند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با تأکيد بر اينکه هر ايراني با شنيدن خاطرات آزادگان احساس غرور ميکند و بايد اين خاطرات به شکل مکتوب يا شفاهي در دسترس مردم قرار گيرد، گفت: اگر صداوسيما اين وظيفه را برعهده بگيرد، خدمت ماندگاري کرده است، زيرا ميليونها بيننده دارد و به مردم روحيه، درس ايثار و قدرت مقاومت ميدهد. البته نبايد با نگاه و تعصبهاي سياسي براي متن دلنشين خاطرات آزادگان حاشيهسازي کنند.
هاشمي رفسنجاني، با مخاطب قرار دادن آزادگان هشت سال دفاع مقدس که همه خاطرات تلخ و شيرين شما براي مردم و جوانان آموزنده است، گفت: سعي کنيد خودتان مجلهاي داشته باشيد که در آن بخشي از خاطرات شما به طور منظم و هميشگي به چاپ برسد که در اين صورت جزو مجلات خوب و با ارزش خواهد بود و صدها سال در تاريخ ايران باقي خواهد ماند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس با بيان اينکه افتخاراتي که اسراي ايراني در دوران جنگ از خود باقي گذاشتند، در تمام تاريخ جنگهاي دنيا بينظير است، اظهار داشت: آزادگان سرمايههاي زنده و با ارزشي هستند که به اندازه تاريخ جنگ، براي مردم آموزنده هستند و بيش از هر فيلمي در تاريخ ايران ماندگار و بر روحيه جوانان تأثيرگذارند.
هاشمي رفسنجاني به دوران شکنجه خويش در زندانها اشاره و تصريح کرد: من که در زندان بودم و بارها بارها مورد اذيت و آزار و شکنجه قرار گرفتم، ميدانم که اسراي ما تحمل زندان آن هم به عنوان اسير در دست دشمن چه سختيهايي دارد.
ايشان با اشاره به اطلاعاتي که در زمان دفاع مقدس از اوضاع اسراي ايراني در اردوگاههاي بعثيها به دست ميآورد، نامهنگاريهاي رمزي آنان براي خانوادهها و حتي مسؤولين کشور را بسيار با ارزش خواند و گفت: صبر و مقاومت شما به خاطر وفاداري به انقلاب و کشور بهترين عنوان براي ايثارگري است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأکيد بر اينکه تاريخ آزادگان از مقاطع مهم تاريخ ايران است، گفت: شبيه فداکاريهاي اين افراد را در هيچ کجاي دنيا و در هيچ جنگي نميتوانيد پيدا کنيد، چرا که آزادگان ما از جان، مال و خانوادهي خود براي کشور گذشتند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس با ارائه تحليلي مستند از چرايي و چگونگي تشکيل داعش، به مناطق اشغال شده توسط آنها اشاره کرد و گفت: دشمنان خبيث ايران از بعثيها که ظالمانه و بيرحمانه جوانان ما را شکنجه ميدادند، امروز داعش را در کشور عراق خلق کردند که ميبينيد چگونه در موصل، تکريت، رماديه و ديگر شهرها عليه مردم جنايت ميکنند و به شدت نسبت به شيعيان و ايرانيها کينه دارند.
در ادامه سخنان خويش به مقطع پذيرش قطعنامه و شروع آتشبس بين ايران و عراق اشاره کرد و گفت: در آن مقطع داغ جديدي براي کشور شروع شد که آن عدم اطلاع خانوادهها و مسؤولين از وضعيت بهترين جوانان آن زمان يعني اسرا بود.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينکه دو بار امام(ره) را در حالت حزن و اندوه زياد ديدهام، گفت: يک بار زمان تعطيل شدن حج بود که گفتند: درست نيست ما حکومت اسلامي تشکيل دادهايم، اما حج مردم تعطيل شده است. بار ديگر در مورد سرنوشت اسرا بود که بعد از آتشبس گفتند: به فکر اسرا باشيد که خيلي به آنها و خانوادههايشان سخت ميگذرد.
افزود: امامي که در سخنرانيها و پيامها کمتر از شعر استفاده ميکردند، در اين مقطع احساسات قلبي خود را با اين بيت نشان دادند که:
وعده وصل چون شود نزديک آتش عشق تيزتر گردد
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با بيان اين جمله که اگر چه داغ ديدن لحظه ورود آزادگان بر دل امام ماند و نبودند که ورود فرزندان اسير خود را ببينند، به فضاي عمومي جامعه در آن روزها اشاره کرد و گفت: همه سراپا شور و نشاط بودند و من مانند همهي ايرانيها و خانوادههاي چشم به راه در آن ايام بيقراري مي کردم و بارها گفتهام که شيرين ترين لحظه زندگي من ديدن ورود اولين گروه آزادگان به ايران و سجدهي آنان بر خاک کشور است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأکيد بر اينکه خداوند انتقام مردم ايران را از بعثيها و کشورهاي که به او کمک کردند، گرفت، گفت: صدام در شرايطي که عراق بدهکار و کشاورزي تعطيل و صنايع مهم آن کشور منهدم شده بود و از قديم کويت را جزو کشور خود ميدانست، تصميم به حمله و اشغال کويت گرفت، چون تصور ميکرد از طريق چاههاي نفت آن کشور ميتواند کمبودهاي خود را جبران کند. اما به جاي صيد ماهي، خود صيد شد و سرانجام سر از گور درآورد.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس، ايران را پيروز واقعي جنگ خواند و افزود: ما ميتوانستيم عراق را تصرف کنيم، اما شرايط اشغالگران عراق را ببينيد که مشکلاتشان بيشتر شده است، چون نه مردم عراق و نه دنيا ميپذيرند که کشورشان در اشغال بماند..
فتح دلها را بسيار مهمتر از فتح سرزمين دانست و با اشاره به شرايطي که مردم دو کشور ايران و عراق نسبت به هم دارند، گفت: آنچه را که ميخواستيم با فتح بغداد به دست آوريم امروز با ديدن سرنوشت دشمنان ما در جنگ به دست آورديم، چون حزب بعث چه شد؟!، صدام کجاست؟! و منافقيني که ستون پنجم دشمن در جنگ بودند، چگونه زندگي ميکنند.
شرايط زندگي منافقين را خفتبار خواند و گفت: هم در به درند و هم به خاطر لکه ننگ خيانت به کشور و مردم که بر آنان خورده، جرأت نميکنند حتي با نام خود زندگي کنند.
ايشان در بخش ديگري از سخنان خود با ابراز نگراني از اوضاع عراق، گفت: ميبينيد که عراق هنوز دچار جنگ و درگيري است و اميدواريم مردم مظلوم و زجر کشيده عراق، عاقبت به خير شوند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با يادآوري مجدد خاطرات شيرين 27 مرداد 1368 و ورود اولين گروه آزادگان به کشور، به تدوين و تصويب قانون جامع درباره آزادگان در مجلس شوراي اسلامي اشاره و تصريح کرد: قانوني تصويب شد تا همه اسرا درمان شوند و افرادي که از تحصيل باز ماندند، به تحصيل خود ادامه دهند و از شغل و خانه بهرهمند شوند، اما متأسفم که بخشي از آنها اجرائي نشد و امروز آزادگاني که هشت سال اسارت را تحمل کردند، از بعضي شرايط خود و همسنگران خود شکوه ميکنند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس با بيان اينکه سالمترين مدير را بايد در بين آزادگان جستوجو کرد، گفت: همه ميدانيم افرادي که در دفاع مقدس از جان، مال و وقت خود گذشتند، امروز وارث کشور ايران هستند و اگر اينان نبودند، خوابهاي شوم دشمنان تعبير ميشد.
هدف دشمنان را تجزيه ايران دانست و با تأکيد بر اينکه اگر دفاع مقدس نبود، معلوم نبود چه سرنوشتي در انتظار کشور بود، گفت: به خاطر روحيه فداکاري مردم، ايران با همهي تحريمها و حتي اختلافات داخلي و شرايط بد منطقه، امروز امنترين کشور است و اگر دست ايران باز باشد، ميتواند اختلافات افغانستان، عراق، سوريه، يمن و جاهاي ديگر را دوستانه حل کند.
هاشمي رفسنجاني ادامه داد: شرايط خوبي در کشور حاکم شده است، اما هنوز بعضي از آدمهاي نادان ميخواهند در کشور دعوا باشد، چرا که وجود خود را در اختلاف ميبينند.
وي با تقبيح کار کساني که از تحريمهاي عليه ايران به نفع خويش سوء استفاده ميکردند، گفت: اتفاقاتي که در دوران تحريم از سوي عدهاي در داخل کشور افتاد که براي ايران زشت است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: بعضيها هم دلشان خوش بود که مقاومت ميکنيم، اما اينکه کشور خود را فقيرتر کنيم، مقاومت نيست، مقاومت واقعي هشت سال دفاع مقدس بود که همه دشمنان يکجا شده بودند و ميخواستند کشور را بگيرند و انقلاب را نابود کنند، که موفق نشدند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس، با تأکيد مجدد بر وجود انسانهاي آزاده واقعي در جمع آزادگان، گفت: شخصيت ديني و مقاومتهاي شما در دوران سخت اسارت ساخته شد و رشد کرد و امروز از ذخاير کشور هستيد.
هاشمي رفسنجاني در بخش پاياني سخنان خويش با توصيه مردم به خواندن خاطرات آزادگان گفت: از رسانهها هم انتظار مي رود که براي گسترش فرهنگ ايثار، بيشتر با آزادگان حرف بزنند.
در ابتداي اين ديدار، طباطبايي، مدير کل امور شاهد و ايثارگران دانشگاه آزاد اسلامي، عظيمي، رهگذر، شيباني، شمساللهي و موسوي نيا از آزادگان هشت سال دفاع مقدس، به بيان مشکلات و مطالبات آزادگان، خاطراتي تلخ و شيرين از دوران اسارت خويش گفتند.
طباطبايي با بيان گزارشي از فعاليتهاي صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامي به منظور رفاه و آسايش آزادگان و خانوادههاي آنان، خاطرهاي پخش اخبار راديو عراق از بلندگوي اردوگاه را توضيح داد که «آزادگان ايراني همان لحظهاي آزاد شدند که راديو عراق به نقل از صدام اعلام کرد که آقاي رفسنجاني تمام آنچه را شما ميخواستيد، به دست آورديد.»
عظيمي با تأکيد بر اينکه صبر و استقامت آزادگان ايراني در همه جاي دنيا زبانزد است، گفت: آزادگان معتقدترين و خالصترين افراد جامعه هستند که متأسفانه از تواناييها و ظرفيت آنان استفاده نميشود.
وي به خاطرهاي انتقال جمعي از آزادگان به اردوگاه تکريت 7 و شرايط سخت اسرا در گرماي بالاي 50 درجه تابستان عراق و تشنگي آزادگان اشاره کرد و گفت: همين جوانان وقتي زمان نامنويسي براي برگشت به کشور شده بود، ايثار و فداکاري خود را با جلو انداختن نام دوستان خود تکميل کرده بودند. به گونهاي که حجتالاسلام والمسلمين ابوترابي در جمع آنان حاضر شده و به آنان توصيه کرده بود که شما امتحان خود را در فداکاري پس دادهايد.
رهگذر که از مربيان قرآن در زمان اسارت بود، پس از نقل خاطرهاي از وحدت و يکپارچگي اسرا در اردوگاههاي عراق گفت: حزب بعث که 1200 کيلومتر از خاک کشور را رد زمان جنگ اشغال کرده بود، نمي توانست دلهاي جوانان ايراني را که در اسارتشان بودند، اشغال کند.
شيباني نيز با يادآوري تأثير خطبههاي عربي آيتالله هاشمي رفسنجاني براي تقويت روحيه آزادگان و باقي ماندن همان تأثيرگذاري در جامعه، گفت: با توجه به اهميت انتخابات اسفند ماه و به ويژه مجلس خبرگان رهبري جامعه از شما انتظار حضور دارد.
موسوي نيا نيز از دوران اسارات به عنوان دانشگاهي براي خودسازي و گسترش فرهنگ ايثار در جامعه ياد کرد و افزود: به ياد داريم که در تمام سالهاي اسارت شما در پايان تمام سخنرانيهاي خود براي آزادي ما دعا ميکرديد و در انتهاي جنگ هم ديديم که چه تلاشهاي براي آزادي ما ميکرديد و ما آزادگان اين کارهاي شما را هيچ وقت فراموش نميکنيم.
شمساللهي، يکي ديگر از آزادگان به ذکر خاطراتي طنز و شيرين از دوران اسارت خويش پرداخت و گفت: آقاي هاشمي رفسنجاني حلالم کنيد که در اردوگاه با تقليد از صداي شما، سخنانتان را باز نشر ميدادم که البته گاهي موجب خشم بعثيها ميشد.
لازم به يادآوري است که قبل از سخنان آيتالله هاشمي رفسنجاني کتاب «آن 23 نفر» که درباره 23 نوجوان ايراني اسير در عراق بود، توسط آقاي خوارزمي، يکي از همان نوجوانان به ايشان تقديم شد که رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تشکر از وي و نوجوانان اسير ايراني در زندانهاي عراق، گفت: مطمئن باشيد کار شما در تاريخ ايران جاودان خواهد بود.
انتهاي پيام/